Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Bodegas Fábregas

Sinds de oprichting in 1984 heeft de oorsprongsbenaming D.O. Somontano, gelegen aan de voet van de Pyreneeën in de provincie Huesca, een uitstekende wijnreputatie weten te verwerven.
Deze  relatief jonge wijnappellatie , werd de laatste decennia vooral nationaal en internationaal bekend, dankzij 'Franse' druivenvarieteiten, maar gelukkig hebben de jongere wijnmakers de waarde en het belang ingezien van hun traditie en autochtone variëteiten.
De familie Fábregas, met name Don José María Fábregas Roy,  heeft mede aan de wieg gestaan van oprichting van de D.O. Somontano in 1984.

Bij Bodegas Fábregas, opgericht in 1883, wordt de traditie van vijf generaties wijnbouwers &  wijnmakers door de jonge Gonzalo Alcalde Fábregas, met veel enthousiasme en kennis van zaken verdergezet.
Gesitueerd in het oude centrum van Barbastro, de Barrio San Juan, in een oude gerehabiliteerde alcoholstokerij, waarbij de oude architecturale magazijnen en destillatietoren, werden behouden.
In de afgelopen jaren hebben de installaties een grondige modernisering ondergaan.
De recent gemoderniseerde faciliteiten beschikken over alle benodigde apparatuur voor het oogsten, verwerken, vinifiëren van de druiven en het rijpen en bottelen van de wijnen.

Bodegas Fábregas bezit 52 ha wijngaarden en zet zich recent in voor de herwaardering van de autochtone druivenrassen; Garnacha Blanca, Moristel, Garnacha Tinta en misschien zelfs Parraleta, naast de traditionele variëteiten die de regio de laatste decennia als het ware hebben overspoeld: Merlot, Cabernet, Syrah, Chardonnay en Gewürztraminer.

Maar eveneens maakt traditie deel uit van hun manier van werken en van het maken van wijnen, zoals de wijnen de we u voorstellen met de naam Mingua, verwijzend naar de maanstand 'afnemende maan', waar bij in heel Alto Aragón de overtuiging  aanwezig is dat de wijnen nadien beter bewaard kunnen worden indien ze in vaten/cuves  liggen opgeslagen tijdens afnemende maan in de winter, met als effect dat de wijnen tot rust komen en zuiver en stabiel worden.

De wijnen van Bodegas Fábregas weerspiegelen de traditie, het leven, maar met een vleugje levendigheid en unieke durf.
Dit wijnhuis produceert zowel jonge, aangename en drinkklare zomerwijnen, wit, rosé en rood, als gerijpte wijnen met een sterk traditioneel karakter en een totaal vernieuwd gamma dat traditie en moderniteit verenigd, een grote verscheidenheid aan nuances.

"Wij zijn een familiaal wijnhuisje dat altijd is gegroeid met een grote verbondenheid, als het ware geworteld in, met dit land, werkend en vermogen genererend met wijn en we zijn trots om door te gaan met de nalatenschap van onze voorgangers"Mingua Blanco  2019 D.O. Somontano
70% Garnacha en 30% Chardonnay.
€ 7,95
Verpakking per 6
Mingua Garnacha Blanca sobre lías  2019 D.O. Somontano
100% Garnacha Blanca, crianza sobre lías
€ 9,70
Verpakking per 6
Mingua Rosado  2019 D.O. Somontano
100% Syrah
€ 7,70
Verpakking per 6
Mingua Tinto  2019 D.O. Somontano
Garnacha Tinta, Syrah, Moristel
€ 7,70
Verpakking per 6
Familia Garnacha Blanca  2019 D.O. Somontano
100% Garnacha Blanca, fermentado en barrica, sobre lías
€ 12,50
Verpakking per 6
Familia Garnacha Tinta  2018 D.O. Somontano
100% Garnacha Tinta
€ 12,50
Verpakking per 6
Familia Puro Syrah  2017 D.O. Somontano
100% Syrah, crianza op eiken
€ 12,50
Verpakking per 6
Familia Moristel  2018 D.O. Somontano
100% Moristel, crianza op eiken
€ 12,50
Verpakking per 6


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.