Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 

Bodegas y Viñedos Díez Mérito NIEUW

Een wijnkelder in de oorsprongsbenaming Jerez is iets unieks, en absoluut een bezoek waard... er gaat een totaal nieuwe wereld voor je open, eentje van waardevolle geschiedenis & traditie. Nergens anders ter wereld wordt deze unieke wijn verbouwd met zijn systeem van criaderas en soleras.
Het wijnhuis Díez Mérito brengt tweehonderd jaar geschiedenis met wijn en namen die onze zintuigen zullen omverblazen.

Het was in 1876 toen twee broers, Manuel en Salvador Díez y Pérez de Muñoz, een wijnproducerend bedrijf begonnen in Jerez, dat duurde tot 1892 toen ze hun krachten bundelden met hun broer Francisco en zo de firma 'Díez Hermanos S.R.C.' oprichtten.
Slechts een jaar later, op 26 februari 1893, verleende Zijne Majesteit Koning Alfonso XII aan 'Díez Hermanos' de eretitel 'Leverancier aan de koninklijke familie' oftewel hofleverancier en daarmee konden ze het Spaanse koninklijke wapenschild gebruiken op hun wijnetiketten en briefpapier.
In 1961 verwierven de gebroeders Díez Lacave, directe afstammelingen van de oprichters, de bodega's 'Marqués del Mérito' en in 1979 fuseerden ze met 'Díez Hermanos' om de DÍEZ-MÉRITO-groep te vormen.
Deze twee wereldberoemde firma's voorzagen de groep van waardevolle eeuwenoude wijnen, azijn en brandewijn uit hun Solera- en Criadera-systeem, evenals hun traditionele commerciële merken en klantenportfolio's.
Na de passage van verschillende eigenaars, verwerft de familie Espinosa uit Jerez, in maart 2016, en richt 'Bodegas y Viñedos Diez-Mérito' op, waarbij een waardevol geheel met nieuwe toevoegingen wijngaarden en eeuwenoude wijnhuizen, zoals het Palacio del Marqués de Bertemati, een majestueus gebouw uit 1760 (die zijn naam ontleent aan de eerste eigenaar, de 'Marqués de Misa'), en de Bodega 'El Cuadro', waarin de wijsheid van Sherry elke hoek doordringt.

DÍEZ MÉRITO, belichaamt de essentie van die mythische driehoek in AndalucÍa, het zuiden van Spanje, bestaande uit de gemeenten Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María en Sanlúcar de Barrameda, gelegen tussen de Atlantische Oceaan, en de rivieren Guadalquivir en Guadalete.

Van de prachtige sacristie waar wijnen worden geproefd, de verschillende bodegastructuren bestaande uit bogen en gewelfde plafonds, waar de wijnen stilletjes rusten en rijpen, tot de patio's en tuinen die door deuropeningen en ramen de eeuwenoude Criaderas en Soleras van zuurstof voorzien: deze taak wordt uitgevoerd door de arrumbadores of bodega-arbeiders die generaties en door de eeuwen heen hun leven hebben gewijd aan de zorg voor onze wijnen, azijn en brandewijn met als enig doel om ze "de beste ter wereld" te maken.
De Amontillado 'Fino Imperial', is één van de oudste wijnen ter wereld, waarvan de "Solera" dateert uit 1876, een waar paeltjeFino Bertola  - D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda
100% Palomino Fino, >4j biologische veroudering onder flor
€ 10,65
Verpakking per 6
Medium Bertola  - D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda
95% Palomino Fino, 5% PX, veroudering van meer dan 8 jaar in Soleras en Criaderas (131 suiker g/l)
€ 14,55
Verpakking per 6
Amontillado 12 years Bertola  - D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda
100% Palomino Fino, 5 jaar biologische & 9 jaar oxidatieve veroudering
€ 19,50
Verpakking per 6
Vermouth Bertola  - D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda
Palomino Fino & PX
€ 16,60
Verpakking per 6


 


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.