OVER ONS & VOORWAARDEN

PASSIÓN… PASSIE…
EEN SPAANS VERHAAL VAN GEUREN & SMAKEN…

ESPAVINO bv, Import van Spaanse wijnen, een familiale zaak die ondertussen reeds lang een vaste waarde is in de Belgische wijnwereld, niet groot, niet echt commercieel, maar geapprecieerd door menigeen, omwille van het mooie assortiment en de grondige kennis hiervan, opgericht door Hugo Pattyn, die ondertussen de vaandel doorgaf aan mezelf, Natasja Pattyn.

Reeds 40 jaar doorkruisen we vele en erg diverse Spaanse wijnregio’s op zoek naar de wijnmakers met een passie, traditie, respect,… en hun mooiste wijnen, verhalen, …
Daarbij is een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding onze leidraad. Dit impliceert een grondige prospectie, wars van nieuwlichterij en ‘grote’ namen.
Zo groeide ESPAVINO langzaam tot één van de toonaangevende importeurs én uw vertrouwde leverancier van Spaanse wijnen.

We importeren en verdelen een uitgelezen en uitgebreide selectie van Spaanse wijnen van verschillende Spaanse herkomstbenamingen en daarbuiten, rechtstreeks van producent. Het zou ons te ver brengen, en hier alleen maar dienen als bladvulling, onze volledige selectie hier aan u voor te stellen, maar voor de nieuwsgierige lezer… neem een kijkje op www.espavino.be.

GESCHIEDENIS van onze wijnzaak

Het jaar na het overlijden van de Spaanse dictator Franco, Francisco Franco Bahamondo 20 november 1975, trokken we met de familie, mijn vader, moeder, zus en ikzelf, voor het eerst op vakantie naar Spanje … een eerste reis van de velen.
Mijn vader, Hugo Pattyn, toen al een zeer belezen en grote wijnliefhebber, legde toen de fundamenten van wat op de dag van vandaag de oudste invoerder van uitsluitend Spaanse wijnen in België is, ESPAVINO.

In 2004 nam hij het besluit zich terug te trekken uit het professionele leven, naast de wijnzaak, die hij eigenlijk naast zijn hoofdberoep bestierde, was hij Hoogleraar aan de K.U. Leuven, en het grootste deel van zijn dagen te spenderen in zijn geliefde Spanje. 
Ondertussen was ESPAVINO al een gekende vaste waarde voor Spaanse wijnen.
Het zou jammer zijn zo’n vaste waarde in het Belgische wijnlandschap teloor te laten gaan, dus besloten mijn echtgenoot, Steven, en ik ESPAVINO over te nemen en te verhuizen naar ons thuisadres in Sint-Joris-Weert. Daar vestigden we de wijnwinkel op het gelijkvloers, met een ontvangstwinkelruimte, kantoorruimte en kleine stockageruimte.
De eerste jaren baatte ik de wijnzaak uit naast met mijn fulltime job als zelfstandig Ir. Architect, waarbij mijn kantoor op hetzelfde adres gelegen was.

In 2008 breidden we onze privéwoning uit met een magazijn van 200m2 op het gelijkvloers en een degustatie-ruimte van ±40m2 op de eerste verdieping, die in directe verbinding staat via de traphal met de privé-keuken en woonruimte, met aansluitende terrassen en die bij grotere evenementen flexibel open te stellen zijn.

VOORWAARDEN

ESPAVINO IS OPEN: (zonder voorafgaande afspraak)
Elke vrijdag van 16u tot 18u30.
Elke zaterdag van 11u tot 18u30.
Past het je dan niet, geen enkel probleem, elk ander moment kan na een seintje!

BETALING. We aanvaarden kontante betaling of betaalkaart. Leveringen dienen op voorhand betaald te worden per overschrijving. Alle onze prijzen zijn in Euro, incl. btw.

LEVERING. Tegen een forfaitaire transportprijs van 12,78€ (tot 6 flessen), 16,43€ (tot 12 flessen), 19,40€ (tot 18 flessen) kunnen we uw bestelling,  laten thuisbezorgen (in België!), nadat u het precieze totale bedrag, inclusief deze de transportkostprijs, op onze bankrekening hebt gestort.
Vergeet daarbij niet de bestelling eenduidig door te geven, u ontvangst steeds een bevestiging van ons.

GRATIS LEVERING in/rond LEUVEN DELIVERY@HOME
We bieden onze klanten in de regio van Leuven graag gratis levering aan vanaf een bestelling van 24 flessen (betaling dient vooraf gebeurd te zijn). Door eigen bezorging kunnen wij voor klanten die overdag niet thuis zijn, ook ’s avonds of tijdens het weekend bezorgen.

PRIJZEN. Onze prijslijst vervangt alle voorafgaande en blijft geldig tot het verschijnen van de volgende, behoudens uitputting van de voorraad en drukfouten. Alle onze prijzen zijn in Euro, incl. btw.

BESTELBON ESPAVINO: Klik Hier

HOE ESPAVINO bereiken…